| |     latinica | english  
Насловна
Важна саопштења

18.6.2014.
Поштовани грађани
Прошло је тачно месец дана откако су поплаве угрозиле шира подручја Србије и изазвале људске жртве и велику материјалну штету. Први налет прикупљања и слања хуманитарне помоћи у роби је у међувремену прошао, а новчане донације су и даље актуелне и свакодневно бележимо промене на наменском рачуну. У међувремену се и потребе на терену мењају. Црвени крст Србије, Министарство унутрашњих послова и Министарство пољопривреде доставили су нам спискове најпотребније робе. ЛИНК 1, ЛИНК 2, ЛИНК 3.
Уколико имате идеју како нешто од тога да набавимо, били би веома захвални.
Ваш
ГК Р. Србије - Цирих

2.6.2014.
Већ у првим данима када су поплаве изазване елементарним непогодама задесиле Србију (за које се данас зна да су однеле 24 живота, преко 30.000 људи је остало без крова над главом, а њих око 1.600.000 претрпело материјалну штету), наши грађани, удружења и православне црквене општине у Швајцарској, али и велики број швајцарских фирми и појединаца, укључило се у акцију добровољног прикупљања хуманитарне помоћи.

У Србију је помоћ отпремана шлеперима, камионима, комби-возилима, аутомобилима, авионима AirSerbia и аутобусима приватних превозника и ЈП Ласта. Тачне податке о количинама и оквирној вредности још увек обрађујемо и накнадно ћемо објавити.

Велику помоћ и подршку у преузимању и отпремању великих донација (санитетски и медицински материјал, школска опрема, кревети и мадраци итд) пружиле су нам организације "Helse" и "YoU rock 4 life", које су добрим делом и саме финансирале отпремање помоћи за Србију. Овом приликом им се посебно захваљујемо.

Захвалност упућујемо и фирмама "Timoline", "Publicare", "Hirsch Apotheke", "Curaden", "Pingo-Windeln", "Schweizer Zucker", "Dr. Von Baba", "B. Braun Medical", "Presse Club Zurich", "MFA - Stephan Lanz", "Weinlandmühle Trüllikon", "Betriebsfeuerwehr Baumann Federn", господину Андреасу Бобсту, као и појединцима који су помагали у проналажењу и преузимању хуманитарне помоћи и онима који су је лично доносили у просторије ГК. Списак је дугачак...

На наменски рачун за помоћ поплављеним подручјима је до данас уплаћено 65.000 ЦХФ. Апелујемо на све грађане који имају могућности и жељу да помогну, да донације убудуће буду у новцу - ево и зашто:
магацини Црвеног крста Србије немају више капацитета за складиштење гардеробе, лекови и медицински материјал подлежу посебној процедури увоза и претходно прибављених одобрења, потребе Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије су веома специфичне и њих појединци не могу да прикупе, систем снабдевања храном и водом се нормализује, а људима којима је вода уништила куће немају где да се врате. За санацију оштећених или изградњу уништених кућа потребан је новац. Један број људи је још по колективним центрима јер су изгубили и кров над главом.

Ми ћемо вас информисати о стању на рачуну, а на овом месту закључујемо редовно извештавање на које сте у претходним данима навикли.

 

Поплаве у Србији

Велики је одзив наших грађана у Швајцарској, степен хуманости и спремности на лично ангажовање су незапамћени и превазилазе сва очекивања. Српска православна црква, клубови, удружења и појединци су, погођени вестима и сликама које долазе из Србије, одлучили да предузму све што могу да би људима упутили помоћ.

У овом тренутку је од изузетног значаја да се постигне што боља организација и координација у прикупљању и слању. У том смислу, молимо вас да пратите најважнија упутства и информације које следе:

30.5.2014. 16:00
Активности током ове недеље

У периоду 27.-30.5.2014. настављене су активности на прикупљању и отпремању хуманитарне помоћи. Упућени су: 1 шлепер са приколицом за Краљево, 1 шлепер са приколицом за Београд, 1 шлепер са приколицом за Параћин, 1 шлепер са приколицом за Лозницу, 1 шлепер са приколицом за С. Паланку, 4 пошиљке авио-карго, 1 комби са приколицом за Лозницу, 1 комби са приколицом за Љиг, 1 комби за СО Вождовац, 1 комби за Свилајнац, 1 комби за Обреновац, 1 комби за Лозницу и Kрупањ, 1 комби за Петровац/М, 1 комби за Шабац, 1 путничко возило за Београд, 1 комби за Уб.

Досадашња потраживања шпедиције на аеродрому у Цириху, на име претовара и отпремања 7,5 тона хуманитарне помоћи, платиле су организације "HELSE" и "YоU rock 4 life". Вечерас се у Базелу организује донаторско вече (навијачи ФКЦЗ и чланови ФК Слобода уз подршку ГК Цирих). Сав приход је намењен за помоћ поплављеним подручјима у Р. Србији.

У суботу 31.5.2014, СПЦО у Цириху у сарадњи са ГК Цирих организује скуп захвалности свима који су до сада помагали у роби, новцу, али и физички утоваривањем камиона и отпремањем помоћи.

На наменском рачуну је до данас прокњижено 60.000 ЦХФ на име донација у новцу. И даље примамо појединачне донације у прехрамбеним производима и средствима за личну хигијену.
26.5.2014. 16:00
Преглед активности током викенда

У петак, 23.5.2014. су отпремљена 2 шлепера и 1 приколица за Б. Башту, 1 шлепер за Обреновац, 1 камион за Шид, 1 камион за Чачак, 1 камион за Свилајнац, 1 камион за Јагодину, 1 комби за Параћин, 1 комби са приколицом за Петровац на Млави, 1 авио-карго за Београд, 2 комбија за Лозницу, 2 комбија за Крупањ, 1 комби за С. Паланку и два аутомобила за Параћин и Лозницу. Преузели смо и једну палету (600кг) суве хране за псе од гђе Јохане Гланзман (Weinlandmühle - Trüllikon). У сарадњи са грађанима из дијаспоре, обезбеђена су два магацинска простора без трошкова закупа.

У суботу 24.5.2014. је интензивиран рад на отпремању хум. помоћи, обзиром да је црква најавила да од недеље 25.5.2014. обуставља прикупљање донација у роби: један камион са новом робом (намирнице и средства за личну хигијену) прикупљеном у просторијама ГК пребачен је у Шлирен код Цириха да би се допунио шлепер хуманитарне помоћи који се тамо налазио. Два комбија са приколицама из Цириха и кантона Тићино такође смо упутили у Шлирен. Организвали смо један шлепер опреме из магацина цивилне заштите - Саланд (који полази у понедељак), а г. Драго Видаковић из Цириха је донирао 1.200 ЦХФ на име трошкова за гориво, док су другу половину дониралe организацијe "YoU rock 4 life" и "Хелсе". За понедељак је организован још један шлепер који ће преузети остатак хум. помоћи из истог магацина. Од апотеке "Hirsch" из Цириха смо добили донацију од 11 кутија прозвода из њихове понуде, а од грађана 300 kg тестенине.

У недељу 25.5.2014. је упућен 1 шлепер са приколицом за Црвени крст Београд, 1 шлепер са приколицом за Свилајнац, Трстеник, Јагодину и Параћин и две пошиљке авионом АирСербиа (2 палете са храном, средствима за личну хигијену, док друга пошиљка садржи различиту робу). У понедељак 26.5.2014. је добијена донација од 4 палете санитетског материјала од фирме "Publicare" из места Детвил. И даље примамо појединачне донације (међу којима доста и од Швацараца) у прехрамбеним производима и средствима за личну хигијену. У просторијама ГК које су у недељу биле потпуно испражњене, сада поново имамо око 3m³ донација.

На наменском рачуну је до данас прокњижено 42.500 ЦХФ донација у новцу.

24.5.2014. 

23.5.2014. 13:00
Преглед активности за претходни дан

На наменском рачуну за помоћ пострадалима је до овог тренутка прокњижено 27.500,00 ЦХФ. У готовом новцу смо од појединаца примили износ од 2.000,00 ЦХФ који смо уплатили на рачун Р. Србије.

Јуче смо на поклон добили пумпу великог капацитета (на приколици), донација ватрогасаца из места Ерменвил, која ће данас бити упућена у Костолац. Као донацију смо добили и 600кг суве хране за псе коју ћемо данас преузети од фирме "Weinlandmuhle" из места Труликон, и организовати њен транспорт.

Имамо најаву донације великих количина средства за дезинфекцију (тачне количине ћемо сазнати током дана).

У сарадњи са транспортном фирмом Тимолине из Швајцарске (власника Дејана Тимотијевића), јуче је у њихов магацин отпремљен пун камион конзервираних намирница, пелена, средстава за хигијену и гумених чизама и сл. У питању је донација прикупљена од грађана у просторијама ГК Цирих, која ће наредних дана бити упућена у Р. Србију. Фирма Тимолине данас креће са 4 камиона са робом сличне садржине за Јагодину, Свилајнац, Чачак и Шид.

22.5.2014. 19:30
Хрватска нам је доставила детаљну информацију о процедури хуманитарне помоћи у транзиту за Србију: ЛИНК

22.5.2014. 17:30
Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Р. Србије обавестило je да je, због уведеног ванредног стања, превоз хуманитарне помоћи за поплављена подручја изузет из режима мултилатералних и билатералних дозвола, и та возила ће се у Р.Србију пропуштати без међународних дозвола и по убрзаном поступку.
_______

SMS поруке за донације пострадалима у поплавама на број 1003 који се објављује у нашим медијима важе само за операторе мобилне телефоније у Р. Србији.

22.5.2014. 13:00
Преглед активности за претходни дан

На наменском рачуну за помоћ пострадалима до овог тренутка је прокњижено 20.940,00 ЦХФ. У готовом новцу смо примили износ од 500,00 ЦХФ које смо уплатили на наменски рачун. Током дана смо добили позив од затвореника који издржавају казну у затвору Регенсдорф код Цириха, који су нас информисали да су прикупили 3.500,00 ЦХФ (од затвореника свих националности међу којима су и Албанци, Хрвати, Тамилци итд.).

Швајцарац Андреас Бобст је од центара цивилне заштите прикупио 100 мадраца, 50 ћебади и 50 јастука. Од централног магацина санитетске опреме у месту Саланд смо добили понуду о донацији 2 камиона болничке опреме, намештаја, завоја, постељине, пижама, пластичних кеса за воду и ђубре итд. Данас ћемо организовати преузимање.

У просторијама ГК је прикупљена помоћ у средствима за личну хигијену, конзервираној храни, пеленама, постељини итд, која је заузела све расположиве просторије и део чекаонице. Вечерас очекујемо камион који ће све то преузети и транспортовати ЦК Србије.

Издата је пратећа документација за 2 контигента хуманитарне помоћи упућене авионима AirSerbia и једну донацију која се превози аутомобилом.

Отворена је књига жалости.

21.5.2014. 18:15
Саобраћајно предузеће Ласта а.д. Београд нас је обавестило да je, проглашењем ванредне ситуације, све своје ресурсе ставило на располагање Кризном штабу Владе Р. Србије, са циљем што ефикаснијег збрињавања угроженог становништва.

С обзиром на то да СП Ласта има велики број међународних линија, обавестили су све своје представнике да су у обавези да прихвате хуманитарне пошиљке, уколико поседују документацију неопходну за царинску контролу, које издају амбасаде и конзулати Р. Србије.

 

21.5.2014. 18:00
Донатори који желе да хуманитарну помоћ набаве на тржишту Р. Србије, могу да се обрате следећим контакт особама у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Р. Србије, који ће их упутити на произвођаче и дистрибутере који у том тренутку располажу потребним артиклима:
- Жељко Ракић, zeljko.rakic@mtt,gov.rs
- Весна Новаковић, vesna. novakovic@mtt. gov.rs
Контакт телефони: +381 11 3619691, 3621690, 3620385, 3610273.

Такође, дајемо и листу апотека и увозника беби опреме и хране: ЛИНК
 

21.5.2014. 14:30
Црвени крст Србије дао је листу особа надлежних за контакт у вези најава и пријема хуманитарне помоћи:

Јелена Анђелић
тел. (+381 11) 3032 125 лок. 214, мобилни: (+381 11) 62/880-1519, jelena@redcross.org.rs

Марија Чукић
тел. (+381 11) 3032 125, лок. 110, мобилни: (+381 11) 62/880-1520, marija@redcross.org.rs

Ружа Петровић
тел. (+381 11) 3032 125, лок. 110, мобилни: (+381 11) 62/880-1529, ruza@redcross.org.rs

Биљана Цветковић
тел. (+381 11) 3032 125, лок. 117, bilja@redcross.org.rs

Љубомир Миладиновић
tel. (+381 11) 3032 125, лок. 217, мобилни: (+381 11) 62/880-1502, indep@redcross.org.rs
 

21.5.2014 10:30
Обавештавамо превознике који носе хуманитарну помоћ да на излазним граничним прелазима Швајцарске (Chiasso на улазу у Италију, St. Margarethen на улазу у Немачку, Bardonnex на улазу у Италију), обаве извозно царињење, т.ј. прибаве извозну царинску декларацију која ће пратити робу све до уласка у Р. Србију.

Према информацијама Савезне управе царина Швајцарске, превозник је дужан да поседује спецификацију робе коју превози (назив и количину), са процењеном вредношћу робе у ЦХФ. На спецификацији мора да стоји ко је пошиљалац робе (назив и адреса правног или физичког лица из Швајцарске), као и примаоца у Р. Србији (назив и адреса правног или физичког лица). Спецификација треба да буде на једном од три језика у званичној употреби у Швајцарској. Са овом декларацијом ће моћи несметано да транзитирају до Р. Србије.

Потврде које издају дипломатско-конзуларна представништава су намењена царинским службама Р. Србије као доказ да се ради о хуманитарној помоћи.

 

21.5.2014. 10:00
Преглед активности за претходни дан

Јуче су СПЦО у Цириху и Генерални конзулат у Цириху упутили у Р. Србију два шлепера са намирницама, средствима за личну хигијену, опремом и храном за бебе, душецима, водом, гардеробом и другим потрепштинама. Хуманитарну помоћ преузимају црквене општине у Параћину и Крупњу.

Током дана је помоћ отпремљена и са два комбија са приколицама и два аутобуса са приколицама Црвеном крсту у Свилајнцу, Ћуприји, Шапцу и Трстенику. У њима су конзервирана храна, средства за личну хигијену, пелене за децу, гумене чизме, гардероба, ћебад, јастуци, постељина, чарапе, доњи веш, средтва за дезинфекцију итд.

За данас је планиран полазак још једног шлепера са хуманитарном помоћи.

Два највећа трговинска ланца са прехрамбеном робом у Швајарској, "Migros" и "Coop", уплатили су на рачун Црвеног крста Швајцарске за помоћ пострадалом становништву у Србији и БиХ укупно 1 милион ЦХФ.

На рачуну Р. Србије намењеном за прикупљање помоћи, током јучерашњег дана је прокњижено 13.600 ЦХФ. У ДКП је током јучерашњег дана од грађана у готовини примљено укупно 500,- ЦХФ који су уплаћени на наменски рачун у банци.

У просторијама ДКП је током дана, од хотела (Central Plaza), робних кућа (Manor) и грађана примљено око 6m3 кутија у којима су хирушке маске и рукавице, постељина, пешкири, пелене, конзервирана храна, храна за бебе, средства за дезинфекцију и личну хигијену и нова гардероба. Део хуманитарне помоћи, који је подобан за слање авионом, биће упућен посредством AirSerbia.

21.5.2014 06:00
Поводом смрти и страдања великог броjа грађана у поплавама, проглашена jе тродневна жалост - данас, сутра и у петак. У ГК Р. Србије у Цириху отворена је књига жалости.

20.5.2014. 16:20

Од Црвеног крста Србије добили смо обавештенње да су тренутно потребни следећи артикли:

- душеци
- јоргани, ћебад
- постељина
- кревети на склапање
- средства за хигијену (сапун, четкице и пасте за зубе, хигијенски улошци и др);
- пелене за бебе и одрасле
- гумене чизме
- асепсол за дезинфекцију прихватних центара
- флаширана вода
- конзервирана храна

Преносимо апел Црвеног крста да се за сада не доставља одећа, будући да, због приоритетних потреба и количина које су тренутно на располагању, нема места у магацинима Црвеног крста за њено складиштење.

20.5.2014. 13:30
На девизном рачуну који je Влада Р.Србије отворила за уплату помоћи из иностранства већ прикупљено више од 4.500.000 евра.

На рачун који су отворили Амбасада Србије у Берну, ГК у Цириху и Стална мисија у Женеви, данас до 12 часова прикупљено је 2.800 ЦХФ.

Уколико из било ког разлога не можете да уплатите на рачун који смо објавили на сајту,  донације у новцу можете предати и лично код нас.

20.5.2014. 13:00
Јавно предузеће „Путеви Србије" обавештава да су возила којима се превози хуманитарна помоћ у Р.Србију ослобођена плаћања путарина на ауто-путевима у Р.Србији. Уколико возачи презентују потврду издату од ДКП Р. Србије да превозе пошиљку хуманитарног карактера, на наплатним рампама биће пропуштени без плаћања путарине.

19.5.2014. 22:00
За уплате на име хуманитарне помоћи Влади Р. Србије путем e-banking-а довољно је у рубрику ”Конто” унети IBAN: CH75 0070 0110 0050 1387 0

19.5.2014 17:30
Отворили смо посебан рачун (Spendenkonto) у Шваjцарскоj на коjи можете слати помоћ у CHF. Сва средства иду на рачун Републике Србиjе за помоћ пострадалима.

Уплатнице можете преузети у PDF формату (ЛИНК), JPEG формату (ЛИНК) или краjем недеље директно у Амасади Р. Србиjе у Берну, Сталноj мисиjи Р. Србиjе у Женеви, ГК Р. Србиjе у Цириху, клубовима и удружењима наших грађана у Швацарскоj или црквеним општинама.

19.5.2014 13:00
Министарство здравља обавештава да физичкка лица која доносе донације у лековима и медицинским средставима могу преко произвођача или велепродаја да изврше донацију централној апотеци Клиничког центра Србије, која даље врши расподелу и дистрибуцију, свим здравственим установама на територији Републике Србије, на основу њихових исказаних потреба.

У случају донације нерегистрованих лекова увоз донације врши се на основу одобрења Агенције за лекове и медицинска средства Србије, а на основу следеће документације:
Сертификат “Добре произвођачке праксе” (издат од надлежног органа ЕУ) и сертификат анализе произвођача тог лека. Увоз нерегистрованих медицинских средстава врши сена основу одобрења Агенције за лекове и медицинска средства Србије, а на основу следеће документације: “Изјава о усклађености”, “СЕ сертификат” и доказ да се медицинско средство налази у промету у земљи произвођача.

Агенција ће увоз нерегистрованих лекова и медицинских средстава у циљу донације одобравати по хитном поступку у року од 24 часа. Уговор о донацији такође се закључује са централном апотеком Клиничког центра Србије.

Списак најнеопходнијих лекова, медицинских и других средстава за потребе здравствених установа и грађана: ЛИНК

 

19.5.2014 12:00
Обавештавамо да је регистрација рачуна за донације у банци у Швајцарској у процедури. Ускоро ћемо објавити тачне податке. Истовремено, за кориснике PayPal-а, обавештавамо да је од 18.05.2014. године активиран PayPal рачун преко кога је могуће уплатити хуманитарну помоћ за жртве поплава у Републици Србији из 193 земље и региона. Рачун припада Амбасади Републике Србије при ЕУ у Бриселу, а средства која се уплате коришћењем PayPal сервиса директно се пребацују на наменски рачун Владе Р. Србије отворен за помоћ отклањања последица ванредних околности - поплава.
Донације путем PayPal сервиса могу се уплатити на: floodrelief@gov.rs.

19.5.2014 10:45
Потврде за превоз хуманитарне помоћи

Због великог интересовања наших грађана у Швајцарској који су организовали прикупљање хуманитарне помоћи и желе да ту помоћ што пре однесу у Р. Србију, Генерални конзулат Р. Србије у Цириху, у координацији са Кризним штабом Министарства спољних послова, Управом царина и другим државним органима Р. Србије, издаје потврде ради лакшкег преласка државне границе и бржег регулисања царинских формалности.

Потребно је да најавите долазак у конзулат – у било које време, невезано за наше радно време као и у дане викенда (увели смо непрекидна дежурства).

Молимо вас да припремите следеће податке:

- списак ствари (врста и количине)
- оквирна вредност
- податак ко је прикупио хуманитарну помоћ и од кога (од појединаца, удружења, фирми итд.)
- ко превози хуманитарну помоћ (копија пасоша)
- чиме се превози (камион, аутобус, комби итд), марка возила и регистарске ознаке
- коме се помоћ упућује (уколико сте већ договорили са неким, нпр. Црвени крст Србије, Кризни штаб итд)
- место и време планираног уласка у Р. Србију
- гранични прелаз
 

18.5.2014 19.40
Обавештење Управе царина Р. Србије о поступку увоза хуманитарне помоћи: ЛИНК

18.5.2014 19:00

Црвени крст Р. Србије упутио је апел за прикупљање следећих ствари: средства за хигијену (сапун, тоалетни папир, папирни убруси, хигијенски улошци, четкице за зубе, пасте за зубе), Асепсол ознаке 5П, батеријске лампе, батерије за лампе, гумене чизме, душеци, постељина, кревети на расклапање, пелене за децу и одрасле, чарапе, веш.

Помоћ можете донети и у просторије Генералног конзулата. Све информације на тел. 044 20 20 289.

18.5.2014. 16.30
Просторије Храма успенија пресвете богородице у Цириху су комплетно пуне - хуманитарна помоћ наших грађана из Швајцарске и даље пристиже...


18.5.2014. 14.00

Српска православна црква у Швајцарској је прикупила огромне количине намирница и остале робе. Исти је случај и са удружењима, клубовима, угоститељским објектима и појединцима. Молимо вас да већ прикупљену робу сортирате по кутијама (у једну кутију чарапе, у другу мајце, у трећу средства за хигијену, у четврту намирнице итд.) Молимо вас да водите тачну евиденцију о врсти и количини робе (на пример: кутија бр. 52: пелене за бебе, величине 6-10 кг, 10 паковања, кутија бр. 72: дуготајно млеко 1 л у тетрапаку, 20 комада....)

Само на овај начин ћемо бити у могућности да унапред најавимо помоћ да би се испланирала дистрибуција најугроженијим подручијима. У супротном, требаће доста времена да се утврди шта се где налази, да се на лицу места пописује и тек онда дистрибуира.


Такође, важно је да се на кутијама напише шта се унутра налази - роба из иностранства је обележена на страним језицима, нашим тимовима на терену је понекад немогуће да утврде шта је конкретна садржина неког паковања.


Када се роба попише и запакује ради транспорта, потребно је да нам доставите спискове робе како би издали пратећу документацију, али и да би обавестили пограничне органе (царину, фито-санитарну инспекцију, полицију итд). Молимо вас да припремите податке о томе: ко превози донацију, којим возилом (камион, комби, приколица, аутобус), регистарске ознаке, време и место преласка државне границе.


Апелујемо на грађане да у овом тренутку застанемо са појединачним и непланским набавкама и куповином робе док не сазнамо шта је у овом тренутку најпотребније. Треба имати у виду да се слање неких ствари из Швајцарске не исплати (вода и сл). Када добијемо конкретне апеле - одмах ћемо вас о томе информисати.

У понедељак ће у Швајцарској бити отворен наменски рачун у банци како би се избегле провизије банака при међународном транферу новца. Током преподнева ћемо објавити број рачуна.


Даље информације ће уследити ускоро.

 


Верзија за штампу
Вести
,,Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде"
БЕСПЛАТАН упис деце у Допунску школу на српском језику у Швајцарској
Конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону, од 18.05. до 01.06.2020.
САОПШТЕЊЕ САВЕЗНОГ ВЕЋА ШВАЈЦАРСКЕ КОНФЕДЕРАЦИЈЕ
КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА НАМЕЊЕНИХ ДИЈАСПОРИ
ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ - ЛАЖАН САЈТ ЗА ГЛАСАЊЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРИЈАВИ ЗА ГЛАСАЊЕ НА ИЗБОРИМА ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ 21.06.2020. ГОДИНЕ
„ДЕВЕТА КОНФЕРЕНЦИЈА НОВИНАРА И МЕДИЈА ДИЈАСПОРЕ И СРБА У РЕГИОНУ“
Kandidatura za UNESCO
Одлуке о суфинансирању пројеката
Конкурс за суфинансирање пројеката
ДЕСЕТА КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКЕ МЕДИЦИНСКЕ ДИЈАСПОРЕ, БЕОГРАД, 20-22. ЈУНА 2019.
Одлуке о укидању виза
Србија ствара
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ РОЂЕНЕ У НЕКОЈ ОД БИВШИХ РЕПУБЛИКА СФРЈ
Obavestenje
Одлука Владе ИР Ирана о стављању ван снаге безвизног режима за држављане Р.Србије, носиоце обичних пасоша
Konkurs Ministarstva kulture i informisanja R.Srbije za sufinansiranje mobilnosti umetnika i profesionalaca u oblasti kulture i umetnosti
Конкурс за избор наставника 2018/2019
Конкурс за суфинансирање пројеката организација из дијаспоре
Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti prevođenja reprezentativnih dela srpske književnosti u inostranstvu u 2018.g.
Дан сећања на прогнане и страдале Србе '90.их
Спомен обележје Зорану Ђинђићу на Студентском тргу у Београду
Обавештење о начину гласања на предстојећим изборима за председника Републике
Конкурс за финансирање или суфинансирање
Јавни позив за предлоге за национална признања
Информација о расписаним конкурсима за суфинансирање пројеката удружења и организација Срба из региона и дијаспоре
ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ ПОТРАЖИВАЊА ПО ОСНОВУ ДЕВИЗНЕ ШТЕДЊЕ
O Б А В Е Ш Т Е Њ Е ЗА УПИС У БИРАЧКИ СПИСАК ПОДАТКА О ТОМЕ ДА ЋЕ БИРАЧ ГЛАСАТИ У ИНОСТРАНСТВУ
Седма медијска конференција дијаспоре и Срба у региону
ОГЛАС ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЦИЉУ ОТУЂЕЊА НЕПОКРЕТНОСТИ – ОТУЂЕЊА ДИПЛОМАТСКЕ НЕПОКРЕТНЕ ИМОВИНЕ У ЊУЈОРКУ (СЈЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ), ТОКИЈУ (ЈАПАН), БОНУ (НЕМАЧКА) И БЕРНУ (ШВАЈЦАРСКА)
ПРИЈАВА ЗА ИЗБОРЕ
Избори 2016.
Why Kosovo is ineligible for membership in UNESCO?
Конкурс за избор наставника за остваривање образовно-васпитног рада на српском језику у иностранству
Велики рат на филму
Политикин додатак "Срби у свету"
Конкурс за финансирање или суфинансирање проjеката у области културних делатности Срба у иностранству у 2015.
Састанак представника цркве и дијаспоре
Захвалница
Играмо за Србију (дечија манифестација)
Важна саопштења
Донације за санирање последица елементарних непогода
Хуманитарна помоћ за Србију
ПОГРОМ - Десет година касније / 17. март 2004. - 17. март 2014.
Гласање на изборима заказаним за 16. март 2014.
Донаторска вечера за помоћ школама у Србији
Обавештење о року за пријаву за гласање у иностранству
Гласање у иностранству
Обавештење за упис у бирачки списак податка о томе да ће бирач гласати у иностранству
Брзи одговори
Премијера Филма Одумирање
Допунска настава на српском језику
Србија у четвртфиналу!
Навијамо за Србију
Ускоро измене Закона о спољним пословима
Промоција књиге "Писма Јасмини" у Генералном конзулату
Промоција књиге - Писма Јасмини
Празник рада и Православни Ускрс
Изложба радова ученика који похађају допунску наставу на српском језику
120 година од рођења Милоша Црњанског
Ген. конзулат 15.04.2013. неће радити
Бизнис форум Србија-Швајцарска 14./15. мај 2013. године у Београду
Ускршњи празници у Швајцарској
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕВЕТЕ ГОДИШЊИЦЕ ПОГРОМА СРПСКОГ И НЕАЛБАНСКОГ СТАНОВНИШТВА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ ОД 17. МАРТА 2004. ГОДИНЕ
Архива вести