| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Adresa

Alfred-Escher-Strasse 4, 8002 Zürich
Schweiz

Radno vreme Generalnog konzulata Republike Srbije u

Cirihu je od 08:00 do 16:00 od ponedeljka do petka,

a sredom do 18:00  osim u dane praznika

Google Map / Street View

Rad sa strankama

Ponedeljak-Petak: od 08:30 do 13:00

a sredom od 08:30 do 13:00 i od 15:00 do 18:00

osim u vreme praznika

 

Telefoni:

+ 41 44 20 20 273

+ 41 44 20 20 274

Faks: + 41 44 20 20 278

 

POSLE radnog vremena samo za

 H I T N O  !!!!

direktan telefon,  ili Viber i WhatsApp:

+41 79 403 45 25

 

Za sva pitanja, pišite na e-mail: srb.cons.zurich@mfa.rs

Obaveštavamo da Vaše sugestije (pohvale i primedbe) možete poslati na e-mejl:  sugestije.gradjana@konzulat.ch

 

Zvanični Twitter nalog Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije:

https://twitter.com/MfaSerbia

Instagram nalog Generalnog konzulata Republike Srbije u Cirihu:

https://instagram.com/srbgkch?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==

Zakazivanje termina za pasoše se obavlja isključivo ONLINE .

Obaveštavamo vas da je za podnošenje zahteva za izradu biometrijskog pasoša u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Cirihu neophodno zakazivanje termina, koje se može obaviti  UKOLIKO KLIKNETE OVDE, odabirom Šalter br. 1  ili Šalter br. 2

Oba šaltera pružaju mogućnost odabira željenog termina - mesec, dan i vreme. Vremensko trajanje termina je 15 minuta - za svaku osobu koja podnosi zahtev za pasoš - primer: ako su potrebni termini porodici sa dvoje dece, to je ukupno 4 termina na svakih 15 minuta.

Preuzimanje gotovih pasoša od 13:00 do 14:00 časova počev od 04.januara 2022. godine - od ponedeljka do petka, osim sredom

PLAĆANJE EC-KARTICAMA (Electronic Cash Karte): Visa Debit, MasterCard Debit, Maestro, PostFinance, V PAY  i TWINT.

Ukoliko imate tehničkih problema tokom online zakazivanja, možete pozvati na telefon  +41 44 20 20 285.

KOVID-19

USLOVI ZA ULAZAK U REPUBLIKU SRBIJU

USLOVI ZA ULAZAK U ŠVAJCARSKU


 
 
 
Prijavljivanje za glasanje na izborima 17. decembra 2023. godine

Prijavljivanje za glasanje na izborima 17. decembra 2023. godine

Obaveštavamo da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doneo Odluku o raspisivanju izbora za poslanike Narodne skupštine i da su isti zakazani za 17. decembar 2023. godine.

Na izborima mogu da glasaju svi punoletni državljani Republike Srbije, koji žive u inostranstvu, a imaju prebivalište u Republici Srbiji, kao i državljani Republike Srbije koji na dan glasanja turistički borave u inostranstvu, ako su prethodno blagovremeno podneli zahtev za glasanje u inostranstvu.

Državljani Republike Srbije sa biračkim pravom, mogu da podnesu zahtev za glasanje u inostranstvu u diplomatsko-konzularnom predstavništvu najkasnije pet dana pre zaključenja jedinstvenog biračkog spiska, odnosno do ponoći 25. novembra 2023. godine.  Nakon navedenog vremena zahtevi neće moći da se procesuiraju.

Molimo da pre prijave obavezno proverite da li ste upisani u jedinstveni birački spisak. To možete učiniti elektronskim putem, unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana i registarskom broju lične karte, odnosno pasoša, na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave - https://upit.birackispisak.gov.rs/. Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak se može podneti i direktno preko portala eUprave ukoliko lice ima nalog na portalu eUprave i istom pristupa kvalifikovanim elektronskim sertifikatom ili putem mobilne aplikacije ConsentID.

a) Ukoliko je lice upisano u jedinstveni birački spisak (JBS) u Republici Srbiji podnosi samo Zahtev za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu:
- zahtev za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu.

b) ukoliko lice nije upisano u jedinstveni birački spisak (JBS) u Republici Srbiji, podnesi dva zahteva:
- zahtev za upis u JBS u Republici Srbiji i
- zahtev za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu.

Zahtev za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu potrebno je podneti bez obzira da li su građani - birači ranije glasali u inostranstvu.

Pored zahteva, potrebno je priložiti i važeći pasoš ili ličnu kartu Republike Srbije. Zahtev mora biti popunjen čitko. Podaci moraju biti ispravni. Pogrešno uneti podaci mogu biti osnov za donošenje rešenja o odbijanju zahteva.

Popunjen i potpisan zahtev, uz kopiju važećeg ličnog dokumenta Republike Srbije (prve strane pasoša ili obe strane lične karte) može se dostaviti na sledeći način:
- lično u prostorijama Generalnog konzulata Republike Srbije u Cirihu, svakog radnog dana od 08:30-13:00 časova, a sredom od 08:30 do 13:00 i od 15:00 do 18:00 časova;
- elektronski putem mejla: sanja.stojanac@mfa.rs
- poštom na adresu: Alfred-Escher-Strasse 4, 8002 Zurich

 


Manifestacija “Kao Guca II”

Generalni konzulat Republike Srbije u Cirihu podržava festival “Kao Guca II” i poziva sve gradjane da se pridruže ovoj manifestaciji.

 

 


Generalni konzulat Republike Srbije u Cirihu podžao Kros RTS-a

Konzul Sanja Stojanac je dana 14.05.2023.godine prisustvovala održavanju ovogodišnjeg Krosa-a RTS-a, koji se održao u Šlirenu na fudbalskom terenu FC SRBIJE ZH, na kojem su učestvovala deca srpske dopunske škole u Cirihu, trčala i borila se za prvo mesto.

Konzul Sanja Stojanac je dodelila diplome najbolje plasiranim učesnicima, i istakla: Čast je biti deo ove manifestacijе i najbolje plasiranim učesnicima dodelilа diplome.

 

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova