| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Adresa
Alfred-Escher-Strasse 4
8002 Zürich
Schweiz
Google Map / Street View

Telefoni:
+ 41 44 20 20 273, + 41 44 20 20 274
Fax: + 41 44 20 20 278
samo za hitne pozive: + 41 43 344 56 30

Е-mail: info@konzulat.ch

Rad sa strankama*

Ponedeljak-petak: 08:30 - 13:00
 

*osim u vreme praznika

8. Конференција српске медицинске дијаспоре


 
 
 
Нерадни дани - Neradni dani

У уторак и среду 25. и 26.12.2018. године Генерални конзулат Р.Србије неће радити због празника.

U utorak i sredu 25. i 26.12.2018. godine Generalni konzulat R.Srbije neće raditi zbog praznika.

Am dienstag und Mittwoch, den 25. und 26. december 2018. bleibt das Generalkonsulat wegen des Feiertages geschlossen.


Srbija stvara

U okviru promocije platforme Srbija stvara, u prostorijama Generalnog konzulata Republike Srbije u Cirihu, 5. decembra 2018. godine, održana je prva u nizu prezentacija kreativnih ambasadora i ambasadorki ovog projekta, koja će se nastaviti i u drugim diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije. Postere sa fotografijama postavili su hirurg i naučnik profesor doktor Miroslav Đorđević i glumac Miloš Biković.


Srbija stvara je nov način predstavljanja Srbije koji afirmiše vrednosti savremene Srbije - kreativnost, inovativnost i originalnost. Ovaj novi koncept ima za cilj da prepozna, afirmiše i istakne umetničko i svako kreativno stvaralaštvo i uspeh u oblastima obuhvaćenim ekonomijom zasnovanom na znanju.


Platforma promoviše najviše vrednosti - autentičnost, kulturnu raznolikost, izvrsnost, poverenje i otvorenost - oslanjajući se prvenstveno na kreativne heroje i "ikone", izuzetne osobe koje inspirišu svojim dostignućima, dele entuzijazam i posvećenost svom stvaralaštvu i istraživanju.


Promocijom kredibilnih partnera iz niza sektora od nauke do umetnosti, mode, sektora događaja i informacionih tehnologija šalje se konzistentna poruka o Srbiji brojnim javnostima - umetnicima, turistima, digitalnim nomadima, stranim studentima, poslovnim ljudima ili investitorima.


Kroz koncept Srbija stvara ističe se važnost kreativnih industrija, nauke i ekonomije zasnovane na znanju, pruža se podrška umetnicima i stvaraocima da izlaze na međunarodnu scenu, a Srbija se prikazuje kao zemlja ljudi koji su kreativni, inovativni, uporni, pouzdani i istrajni.


Platforma je deo šire inicijative predsednice Vlade RS Ane Brnabić da u neposrednoj saradnji sa umetnicima i inovatorima, kao i kreativnim sektorom uopšte, inicira mere za izmenu pravno-poslovnog i društvenog okruženja u Srbiji u cilju podrške razvoju postojećih i nastajanju novih inicijativa oblastima inovacija, kreativnih industrija i umetničkog stvaralaštva.


Promocija kreativnih ambasadora i ambasadorki Srbije je prva aktivnost u okviru platforme Srbija stvara – Serbia Creates koju je Savet za kreativne industrije inicirao.


VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA DRŽAVLJANE REPUBLIKE SRBIJE ROĐENE U NEKOJ OD BIVŠIH REPUBLIKA SFRJ

 

Državljani Republike Srbije, rođeni u nekoj od drugih republika bivše Jugoslavije (Hrvatska, BiH, Slovenija, Makedonija, Crna Gora), neće moći da podnesu zahtev za novi biometrijski pasoš Republike Srbije ukoliko pre toga nisu izvršili upis u matične knjige rođenih koje se vode u Republici Srbiji. Ukoliko spadate u ovu kategoriju lica, molimo vas da što hitnije, a pre podnošenja zahteva za novi biometrijski pasoš Republike Srbije, pokrenete odgovarajući upravni postupak iz nadležnosti Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i regulišete obavezu upisa u matičnu knjigu rođenih Republike Srbije. Za više informacija možete se obratiti Generalnom konzulatu Republike Srbije u Cirihu.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova