| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Adresa

Alfred-Escher-Strasse 4, 8002 Zürich
Schweiz

Google Map / Street View

Radno vreme Generalnog konzulata Republike Srbije u Cirihu je od 08:00 do 16:00 od ponedeljka do petka, a sredom do 18:00  osim u dane praznika

Telefoni:

+ 41 44 20 20 273

+ 41 44 20 20 274

Faks: + 41 44 20 20 278

Van radnog vremena samo za HITNE pozive i

Viber i WhatsApp:

+41 79 403 45 25

 

E-mail: srb.cons.zurich@mfa.rs

 

Obaveštavamo da Vaše sugestije (pohvale i primedbe) možete poslati na e-mejl:  sugestije.gradjana@konzulat.ch

Rad sa strankama

Ponedeljak-Petak: od 08:30 do 13:00, a sredom i od 15:00 do 18:00 osim u vreme praznika

Zakazivanje termina za pasoše se obavlja isključivo ONLINE .

Obaveštavamo vas da je za podnošenje zahteva za izradu biometrijskog pasoša u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Cirihu neophodno zakazivanje termina, koje se može obaviti  UKOLIKO KLIKNETE OVDE, odabirom Šalter br. 1  ili Šalter br. 2

Oba šaltera pružaju mogućnost odabira željenog termina - mesec, dan i vreme. Vremensko trajanje termina je 15 minuta - za svaku osobu koja podnosi zahtev za pasoš - primer: ako su potrebni termini porodici sa dvoje dece, to je ukupno 4 termina na svakih 15 minuta.

Ukoliko imate tehničkih problema tokom online zakazivanja, možete pozvati na telefon  +41 44 20 20 285.

Preuzimanje gotovih pasoša od 13:00 do 14:00 časova počev od 04.januara 2022. godine - od ponedeljka do petka, osim sredom

PLAĆANJE EC-KARTICAMA (Electronic Cash Karte), Visa i MasterCard.

Obaveštavamo građane da će se od 01.04.2021. godine plaćanje svih konzularnih usluga u Konzulatu obavljati EC - karticama, Visa i MasterCard.

U GENERALNI KONZULAT MOGU UĆI SAMO LICA SA MASKOM.


MOLIMO DA POŠTUJETE DISTANCU OD 2 METRA.

 

KOVID-19

USLOVI ZA ULAZAK U REPUBLIKU SRBIJU

USLOVI ZA ULAZAK U ŠVAJCARSKU

 


 
 
 
Generalni konzul Mihajlo Šaulić primio mlade izviđače

Generalni konzul Mihajlo Šaulić primio mlade izviđače Srbije - dvadeset i dvoje - predstavnike iz Srbije koji učestvuju na švajcarskoj smotri MOVA 2022.

Savezi izviđača Švajcarske i Srbije su bliski partneri u poslednjih 15 godina u organizovaciji godišnjih kampova izviđača. Ove godine učešće mladih izviđača je organizovano u dolini Goms.

Pored redovnih aktivnosti u kampu, mladi izviđači Srbije su posetili Generalni konzulat Republike Srbije u Cirihu, gde ih primio i ugostio Generalni konzul Mihajlo Šaulić.

Generalni konzul Mihajlo Šaulić istakao:

Divno je bilo ugostiti i družiti se sa našim mlađim izviđačima, koji su proveli 3 nedelje u Švajcarskoj i učestovali na smotri sa 35.000 svojih vršnjaka iz celog sveta. Prelep je osećaj videti ih nasmejane, srećne i pune prelepih iskustava.

Deca su naša budućnost!

Živela Srbija

Živela naša deca!

 

 


Svečana dodela svedočanstava malim maturantima srpske dopunske škole

Generalni konzulat je u saradnji sa srpskom dopunskom školom organizovao svečanu dodelu svedočanstava malim maturantima.

Tom prilikom Generalni konzul Mihajlo Šaulić se obratio:

Poštovani nastavnici, cenjeni roditelji, najdraži mali maturanti…
Čast mi je da vas sve danas pozdravim ovako lepim povodom kao što je završetak osnovnog školovanja. Osam godina koje ste proveli ovde ostaće vam u sećanju kao jedan od najlepših, a svakako najbezbrižniji period života. Siguran sam da ćete ih se sećati sa velikom radošću.

Sa druge strane, činjenica da ste odabrali da učite u srpskoj dopunskoj školi treba da vas danas i svakoga dana ubuduće ispuni i ponosom. Jer, niste zaboravili ko ste, i odakle su vam koreni. Upravo ta zajednička otadžbina, i drugarstvo koje sada negujete, treba da vas u životu stalno više povezuje i čini da jedni druge volite, podržavate i pomažete. Jer, samo ujedinjeni možemo napred. A dok gledam vaša mlada nasmejana lica, siguran sam da će tako i biti!

Uživajte u današnjem danu, i želim vam da ovo bude tek početak svega lepog što vam život nosi.

Živela naša deca!

Živela Srbija!

 

 


Ekonomski forum i privredni sajam srpske dijaspore

Ekonomski forum i privredni sajam srpske dijaspore

Četvrti Ekonomski forum i privredni sajam srpske dijaspore („Samit srpske dijaspore“) uspešno je održan 13. i 14. maja 2022. godine u Gradskoj hali Ditikon u Cirihu. Događaj je organizovalo Udruženje srpskih privrednika u Švajcarskoj, pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Srbije u Bernu. Cilj održavanja Samita je podrška srpskim kompanijama u Švajcarskoj, kao i podsticanje i dalje unapređenje ekonomskog razvoja i saradnje između dijaspore i Matice.

Samitu su prisustvovali, premijer R. Srpske R. Višković sa svojim saradnicima, Pomoćnik ministra spoljnih poslova R. Srbije M. Knežević, ambasador R. Srbije u Švajcarskoj G. Bradić, ambasador BiH u Švajcarskoj B. Bronza, Generalni konzul R. Srbije u Cirihu M. Šaulić, O. Berčinger, predsednik Privredne komore Švajcarske za Centralnu Evropu, B. Simanić, direktor sektora za preduzetništvo u PKS sa saradnicima, kao i brojni predstavnici gradskih uprava iz R. Srbije i R. Srpske.

Na sajmu se predstavilo oko 30 kompanija iz Švajcarske, Srbije, R. Srpske, kao i po jedna iz Crne Gore i Hrvatske.

U okviru ekonomskog foruma održana su predavanja na temu informacionih tehnologija, energetike, nekretnina i medicine. Predavači su bili ugledni predstavnici švajcarskih i srpskih kompanija i univerziteta koji su sa posetiocima sajma, studentima, poslovnim udruženjima i pojedincima koji posluju u Švajcarskoj, imali priliku da razmene iskustva u navedenim oblastima i uspostave značajne kontakte u cilju dalje zajedničke saradnje.

Televizija „TSD“ uživo je prenosila događaj.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova