| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Adresa

Alfred-Escher-Strasse 4, 8002 Zürich
Schweiz
Google Map / Street View

Radno vreme Generalnog konzulata Republike Srbije u Cirihu je od 08:00 do 16:00 od ponedeljka do petka

Telefoni:

+ 41 44 20 20 273

+ 41 44 20 20 274

Faks: + 41 44 20 20 278

Van radnog vremena samo za HITNE pozive i

Viber i WhatsApp:

+41 79 403 45 25

E-mail: srb.cons.zurich@mfa.rs

 

Obaveštavamo da Vaše sugestije (pohvale i primedbe) možete poslati na e-mejl:  sugestije.gradjana@konzulat.ch

 

Generalni konzulat Republike Srbije neće raditi 26.maja i 06.juna zbog praznika

Rad sa strankama

Ponedeljak-Petak: od 08:30 do 13:00, a sredom i od 15:00 do 18:00 osim u vreme praznika

Zakazivanje termina za pasoše ONLINE počev                             od 20.02.2022.god.

Obaveštavamo vas da je za podnošenje zahteva za izradu biometrijskog pasoša u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Cirihu neophodno zakazivanje termina, koje se može obaviti  UKOLIKO KLIKNETE OVDE, odabirom Šalter br. 1  ili Šalter br. 2

Oba šaltera pružaju mogućnost odabira željenog termina - mesec, dan i vreme. Vremensko trajanje termina je 15 minuta - za svaku osobu koja podnosi zahtev za pasoš - primer: ako su potrebni termini porodici sa dvoje dece, to je ukupno 4 termina na svakih 15 minuta.

Ukoliko imate tehničkih problema tokom online zakazivanja, možete pozvati na telefon  +41 44 20 20 285.

Preuzimanje gotovih pasoša od 13:00 do 14:00 časova počev od 04.januara 2022. godine - od ponedeljka do petka, osim sredom

PLAĆANJE ES-KARTICAMA (Electronic Cash Karte), Visa i MasterCard.

Obaveštavamo građane da će se od 01.04.2021. godine plaćanje svih konzularnih usluga u Konzulatu obavljati ES - karticama, Visa i MasterCard.

 

U GENERALNI KONZULAT MOGU UĆI SAMO LICA SA MASKOM.


MOLIMO DA POŠTUJETE DISTANCU OD 2 METRA.

 

KOVID-19

USLOVI ZA ULAZAK U REPUBLIKU SRBIJU

USLOVI ZA ULAZAK U ŠVAJCARSKU

 


 
 
 
Ekonomski forum i privredni sajam srpske dijaspore

Ekonomski forum i privredni sajam srpske dijaspore

Četvrti Ekonomski forum i privredni sajam srpske dijaspore („Samit srpske dijaspore“) uspešno je održan 13. i 14. maja 2022. godine u Gradskoj hali Ditikon u Cirihu. Događaj je organizovalo Udruženje srpskih privrednika u Švajcarskoj, pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Srbije u Bernu. Cilj održavanja Samita je podrška srpskim kompanijama u Švajcarskoj, kao i podsticanje i dalje unapređenje ekonomskog razvoja i saradnje između dijaspore i Matice.

Samitu su prisustvovali, premijer R. Srpske R. Višković sa svojim saradnicima, Pomoćnik ministra spoljnih poslova R. Srbije M. Knežević, ambasador R. Srbije u Švajcarskoj G. Bradić, ambasador BiH u Švajcarskoj B. Bronza, Generalni konzul R. Srbije u Cirihu M. Šaulić, O. Berčinger, predsednik Privredne komore Švajcarske za Centralnu Evropu, B. Simanić, direktor sektora za preduzetništvo u PKS sa saradnicima, kao i brojni predstavnici gradskih uprava iz R. Srbije i R. Srpske.

Na sajmu se predstavilo oko 30 kompanija iz Švajcarske, Srbije, R. Srpske, kao i po jedna iz Crne Gore i Hrvatske.

U okviru ekonomskog foruma održana su predavanja na temu informacionih tehnologija, energetike, nekretnina i medicine. Predavači su bili ugledni predstavnici švajcarskih i srpskih kompanija i univerziteta koji su sa posetiocima sajma, studentima, poslovnim udruženjima i pojedincima koji posluju u Švajcarskoj, imali priliku da razmene iskustva u navedenim oblastima i uspostave značajne kontakte u cilju dalje zajedničke saradnje.

Televizija „TSD“ uživo je prenosila događaj.


Manifestacija ''Kao Guča

Manifestacija ''Kao Guča''

Obaveštavamo sve građane da će se u Cirihu, po prvi put, od 27. maja do 29. maja 2022. godine održati festival ''Kao Guča'' po ugledu na tradicionalni ''Dragačevski sabor trubača'', koji je već prepoznatljiv kao Srpski brend.

Generalni konzulat Republike Srbije u Cirihu podržava festival ''Kao Guča'' i poziva sve građane da se pridruže ovoj manifestaciji, kao i da posete štand Generalnog konzulata u cilju upoznavanja sa turističkim i investicionim potencijalima Republike Srbije.

 


Generalni konzul u poseti FMD „Kolo“: „Moramo sačuvati korene“

Generalni konzul u poseti FMD „Kolo“: „Moramo sačuvati korene“

Kao jedan od glavnih ciljeva tokom svog mandata generalni konzul RS u Cirihu Mihajlo Šaulić postavio je veće povezivanje naših ljudi koji žive u rasejanju. Ostvarivanje ovog plana nastavljeno je posetom Folklorno muzičkom društvu „Kolo“ u Nojhauzenu (Neuhausen).

Nakon srdačnog prijema od strane uprave i članstva, usledilo je druženje tokom koga su članovi udruženja preneli svoja dosadašnja iskustva generalnom konzulu koji je istakao značaj njihovog rada za očuvanje kulture i identiteta.

-      Gde god se nalazili, svoje korene moramo čuvati jer je to spona koja nas sve povezuje. Stoga vam se zahvaljujem na svemu što ste dosad uradili za očuvanje tradicije, i vrata konzulata i moja lično su vam uvek otvorena za sve što možemo pomoći – istakao je generalni konzul Šaulić.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova