| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Adresa

Alfred-Escher-Strasse 4, 8002 Zürich
Schweiz

Google Map / Street View

OBAVEŠTENJE
ZBOG PRAZNIKA GENERALNI KONZULAT NEĆE RADITI SA STRANKAMA
DANA 07.04. - 10.04.2023. godine i
DANA 14.04. - 17.04.2023. godin
e

Radno vreme Generalnog konzulata Republike Srbije u Cirihu je od 08:00 do 16:00 od ponedeljka do petka, a sredom do 18:00  osim u dane praznika

Telefoni:

+ 41 44 20 20 273

+ 41 44 20 20 274

Faks: + 41 44 20 20 278

Van radnog vremena samo za HITNE pozive i

Viber i WhatsApp:

+41 79 403 45 25

 

E-mail: srb.cons.zurich@mfa.rs

 

Obaveštavamo da Vaše sugestije (pohvale i primedbe) možete poslati na e-mejl:  sugestije.gradjana@konzulat.ch

 

Zvanični Twitter nalog Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije:

https://twitter.com/MfaSerbia

 

Rad sa strankama

Ponedeljak-Petak: od 08:30 do 13:00, a sredom od 08:30 do 13:00 i od 15:00 do 18:00 osim u vreme praznika

Zakazivanje termina za pasoše se obavlja isključivo ONLINE .

Obaveštavamo vas da je za podnošenje zahteva za izradu biometrijskog pasoša u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Cirihu neophodno zakazivanje termina, koje se može obaviti  UKOLIKO KLIKNETE OVDE, odabirom Šalter br. 1  ili Šalter br. 2

Oba šaltera pružaju mogućnost odabira željenog termina - mesec, dan i vreme. Vremensko trajanje termina je 15 minuta - za svaku osobu koja podnosi zahtev za pasoš - primer: ako su potrebni termini porodici sa dvoje dece, to je ukupno 4 termina na svakih 15 minuta.

Ukoliko imate tehničkih problema tokom online zakazivanja, možete pozvati na telefon  +41 44 20 20 285.

Preuzimanje gotovih pasoša od 13:00 do 14:00 časova počev od 04.januara 2022. godine - od ponedeljka do petka, osim sredom

PLAĆANJE EC-KARTICAMA (Electronic Cash Karte): Visa Debit, MasterCard Debit, Maestro, PostFinance, V PAY  i TWINT.

 

 

KOVID-19

USLOVI ZA ULAZAK U REPUBLIKU SRBIJU

USLOVI ZA ULAZAK U ŠVAJCARSKU

 


 
 
 
Generalni konzulat Republike Srbije u Cirihu priredio je prijem povodom Dana državnosti 15.02.2023. godine

Tradicionalna svečanost održana je u restoranu Föhrwäldli u Cirihu, gde su se okupili članovi diplomatskog kora (GK Španije i Brazila, vicekonzuli Kine, Italije, Turske i Hrvatske), sveštenici Srpske pravoslavne crkve u Švajcarskoj Konfederaciji, Zoran Anđelković specijalni savetnik Ministra bez portfelja za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom, kao i Milivoje Ćosić šef kabineta, predstvanici srpskih udruženja, istaknuti članovi srpskih zajednica iz finansijskog, privrednog i pravnog sektora, kao i predstavnici privrednih organizacija i kompanija u Švajcarskoj (SEC, SGE, Lindenman Law) i druge zvanice.
          
Početak prijema povodom obeležavanja Dana državnosti počela je intoniranjem himni Republike Srbije i Švajcarske Konfederacije koje su izveli dečija pevačka gupa Umetničkog centra Soko iz Bazela koju organizuje profesorka Andrijana Adamović, a nakog toga su usledili nastupi Dečijeg i Prvog ansambla srpskih igara i pesama „Abrašević Cirih“. Mlada umetnica Danijela Jovičić je otpevala pesmu Kosovski Božuri.

Generalni konzul Mihajlo Šaulić srdačno je pozdravio goste i istakao značaj obeležavanja Dana državnosti. Prisutne je pozdravio i ambasador R. Srbije u Švajcarskoj, Nj. E. Goran Bradić, kao i Đorđe Milićević, Ministar bez portfelja za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom koji se prisutnima obratio preko video poruke.

Proslava Dana državnosti završena je dodelom zahvalnica zaslužnim građanima za izuzetan doprinos, nesebičnu pomoć i dobru saradnju sa Generalnim konzulatom. Nakon svečanog dela prijema upriličen je koktel, a prisutni su imali prilike da pogledaju video o Republici Srbiji u oblasti turizma, ekonomije i poljoprivrede.

 


Konkurs za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu

Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu od 01. do 15. februara 2023. godine raspisuje dva konkursa za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu.

Uvid u raspisane konkurse za sufinansiranje projekata možete izvršiti na sledećem linku:

https://www.dijaspora.gov.rs/konkursi2023.php


NOVA USLUGA - eGrađanin

Generalni konzulat Republike Srbije u Cirihu od 01.02.2023. godine počinje sa izdavanjem parametara za elektronsku identifikaciju lica, odnosno QR koda za instaliranje mobilne aplikacije ConsentID.

Zainteresovana lica dužna su, u tu srhu, da lično dođu u prostorije konzulata i sa sobom ponesu svoj važeći identifikacioni dokument Republike Srbije (ličnu kartu ili pasoš).

Radi izdavanja parametara, pre dolaska u konzulat potrebno je da se lice registruje na portalu E-uprave, preko sledećeg linka: https://eid.gov.rs/sr-Latn-RS/pocetna

Konzularna usluga izdavanja parametara za elektronsku identifikaciju se ne naplaćuje.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova