| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Адреса
Alfred-Escher-Strasse 4
8002 Zürich
Schweiz
Google Map / Street View

Телефони:
+ 41 44 20 20 273, + 41 44 20 20 274
Факс: + 41 44 20 20 278
само за хитне позиве: + 41 44 20 20 289

Е-mail: info@konzulat.ch

 

У ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛАТ МОГУ УЋИ САМО ЛИЦА СА МАСКОМ И РУКАВИЦАМА.

МОЛИМО ДА ПОШТУЈЕТЕ ДИСТАНЦУ ОД 2 МЕТРА.

 

Рад са странкама*

Понедељак-петак: 08:30 - 13:00, а средом и од 15:00 до 18:00
 

*осим у време празника

ПЛАЋАЊЕ ЕC-KАРТИЦАМА (Electronic Cash Karte)

Обавештавамо грађане да ће се од 01.04.2021. године плаћање свих конзуларних услуга у Конзулату обављати искључиво ЕC - картицама (плаћање кредитном картицом није могуће).

Заказивање термина за пасоше
Обавештавамо вас да је за подношење захтева за израду биометријског пасоша у Генералном конзулату Републике Србије у Цириху неопходно  претходно заказивање термина.

Заказивање се врши сваким радним даном, од понедељка до петка (осим среде), у периоду од 14 до 15.30 часова на
телефон  + 41(0) 44 202 02 85.

 

КОРОНА ВИРУС:

ОД 22.02.2021. ОБАВЕЗАН PCR-ТЕСТ И 10-ОДНЕВНИ КАРАНТИН ЗА ПУТНИКЕ КОЈИ ДОЛАЗЕ ИЗ СРБИЈЕ

Србија се од 22.02.2021. године поново налази на листи ризичних земаља и региона са повећаним ризиком од преноса инфекције корона вирусом коју објављује Савезна служба за јавно здравље (Bundesamt für Gesundheit), тако да ће од тог дана сви путници, који су у било ком тренутку 10 дана пре уласка у Швајцарску боравили у Србији морати:

1. да унапред најаве свој долазак на сајту https://swissplf.admin.ch/home;

2. да поседују негативан PCR-тест не старији од 72 сата при уласку у Швајцарску, без обзира на превозно средство којим долазе;

3. да се подвргну десетодневном карантину (кућној изолацији), који може да се прекине негативним PCR-тестом тек седмог дана од уласка у Швајцарску.

Ближе информације у вези са овом мером могу се наћи на следећем сајту: https://www.bag.admin.ch/bag/de/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/liste.html

Туристичка путовања српских држављана у Швајцарску и даље нису могућа.

   

НОВЕ МЕРЕ ПРИ УЛАСКУ У СРБИЈУ ОД 20. ДЕЦЕМБРА 2020. ГОДИНЕ

● Држављани Републике Србије и страни држављани који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Србији (осим оних који у Србију долазе из Албаније, БиХ, Бугарске, Северне Македоније и Црне Горе) су у обавези – због актуелне епидемиолошке ситуације – да по доласку у Србију проведу 10 дана у кућној изолацији, осим уколико поседују негативан PCR тест, не старији од 48 сати од датума издавања резултата. Карантин се може прекинути негативним PCR тестом у Србији. Лицима која долазе из Сједињених Америчких Држава, признаје се негативан Antigen FIA Rapid тест, не старији од 48 сати од датума издавања резултата. Ова мера се не односи на лица млађа од 12 година и сва лица која транзитирају кроз Србију, али се транзит ограничава на период не дужи од 12 сати од момента уласка на територију Србије.

● Страни држављани (осим оних који у Србију долазе из Албаније, БиХ, Бугарске, Северне Македоније и Црне Горе) не могу да уђу у Србију без негативног ПЦР теста, не старијег од 48 сати. Лицима која долазе из САД признаје се негативан Антиген ФИА Рапид тест, не старији од 48 сати од датума издавања резултата. Ова мера се не односи на лица млађа од 12 година и сва лица која транзитирају кроз Србију, али се транзит ограничава на период не дужи од 12 сати од момента уласка на територију Србије.

За детаљније информације погледајте ОВДЕ

 

 


 
 
 
Председник Вучић се састао путем видео линка са представницима делегације ММФ

21. април 2021. године

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас путем видео линка са представницима делегације Међународног монетарног фонда коју предводи шеф Мисије, Јан Кејс Мартејн. Саговорници су закључили да основни циљ Србије остаје да сачува тешко стечену репутацију фискално сигурне земље, као и да надстави са одговорном фискалном политиком како јавни дуг не би прешао ниво од 60 одсто БДП-а, чиме Србија одлучно наставља да ради на даљем расту економије.

Током разговора, председник Вучић и Јан Кејс Мартејн посебно су се осврнули на мере подстицаја и усвојена три пакета мера за помоћ привреди и грађанима, којима је очувана макроекономска стабилност и чак постигнута већа стопа запослености. Мартејн је поздравио одговорну економску политику Србије и успешно управљање кризом током пандемије.

Oпширније...
Састанак са регионалним директором Светске здравствене организације за Европу

20. април 2021. године

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас регионалног директора Светске здравствене организације за Европу др Ханса Клугеа, са којим је разговарао о сарадњи у борби против пандемије Ковид-19, као и о сарадњи на унапређењу здравствене заштите у нашој земљи и другим заједничким активностима.

Председник Вучић је захвалио др Клугеу на личном ангажовању и подршци током актуелне пандемије, посебно на техничкој помоћи и експертизи. Овом приликом упознао је званичника СЗО са резултатима имунизације у Србији и плановима како да се вакцина обезбеди свим грађанима који буду желели да је приме.

Oпширније...
СЗО оценила импресивним процес имунизације у Србији

19. април 2021. године

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са регионалним директором Светске здравствене организације за Европу Хансом Клугеом о епидемиолошкој ситуацији и току имунизације грађана у Србији.

Брнабић је исказала захвалност на сарадњи у борби против пандемије, техничкој помоћи и експертизи, истичући да је за нашу земљу веома значајна подршка ове организације.

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова