| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Адреса

Alfred-Escher-Strasse 4, 8002 Zürich
Schweiz
Google Map / Street View

Радно време Генералног кон-зулата Републике Србије у Цириху је од 08:00 до 16:00 од понедељка до петка

Телефони:

+ 41 44 20 20 273

+ 41 44 20 20 274

Факс: + 41 44 20 20 278


Е-mail: srb.cons.zurich@mfa.rs

 

Ван радног времена само за ХИТНЕ позиве и 

Viber i WhatsApp:

+41 79 403 45 25

Обавештавамо да Ваше сугестије (похвале и примедбе) можете послати на е-мејл:  sugestije.gradjana@konzulat.ch

Генерални конзулат Републике Србије неће радити 26.маја и 06.јуна због празника 

Рад са странкама

Понедељак-Петак: од 08:30 до 13:00, а средом и од 15:00 до 18:00 осим у време празника

Заказивање термина за пасоше ОНЛИНЕ почев                                од 20.02.2022.год.

Обавештавамо вас да је за подношење захтева за израду биометријског пасоша у Генералном конзулату Републике Србије у Цириху неопходно заказивање термина, које се може обавити  УКОЛИКО КЛИКНЕТЕ ОВДЕ, одабиром Шалтер бр. 1  или Шалтер бр. 2 

Оба шалтера пружају могућност одабира жељеног термина - месец, дан и време. Временско трајање термина је 15 минута - за сваку особу која подноси захтев за пасош - пример: ако су потребни термини породици са двоје деце, то је укупно 4 термина на сваких 15 минута.

Уколико имате техничких проблема током онлине заказивања, можете позвати на телефон  +41 44 20 20 285.

 

Преузимање готових пасоша од 13:00 до 14:00 часова почев од 04.јануара 2022. године - од понедељка до петка, осим средом

 

ПЛАЋАЊЕ ЕС-КАРТИЦАМА (Electronic Cash Karte), Visa и MasterCard.

Обавештавамо грађане да ће се од 01.04.2021. године плаћање свих конзуларних услуга у Конзулату обављати ЕС - картицама, Visa и MasterCard.

 

У ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛАТ МОГУ УЋИ САМО ЛИЦА СА МАСКОМ.

МОЛИМО ДА ПОШТУЈЕТЕ ДИСТАНЦУ ОД 2 МЕТРА. 

КОВИД-19

УСЛОВИ ЗА УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ

УСЛОВИ ЗА УЛАЗАК У ШВАЈЦАРСКУ

 


 
 
 
Економски форум и привредни сајам српске дијаспоре

Економски форум и привредни сајам српске дијаспоре

Четврти Економски форум и привредни сајам српске дијаспоре („Самит српске дијаспоре“) успешно је одржан 13. и 14. маја 2022. године у Градској хали Дитикон у Цириху. Догађај је организовало Удружење српских привредника у Швајцарској, под покровитељством Амбасаде Републике Србије у Берну. Циљ одржавања Самита је подршка српским компанијама у Швајцарској, као и подстицање и даље унапређење економског развоја и сарадње између дијаспоре и Матице.

Самиту су присуствовали, премијер Р. Српске Р. Вишковић са својим сарадницима, Помоћник министра спољних послова Р. Србије М. Кнежевић, амбасадор Р. Србије у Швајцарској Г. Брадић, амбасадор БиХ у Швајцарској Б. Бронза, Генерални конзул Р. Србије у Цириху М. Шаулић, О. Берчингер, председник Привредне коморе Швајцарске за Централну Европу, Б. Симанић, директор сектора за предузетништво у ПКС са сарадницима, као и бројни представници градских управа из Р. Србије и Р. Српске.

На сајму се представило око 30 компанија из Швајцарске, Србије, Р. Српске, као и по једна из Црне Горе и Хрватске.

У оквиру економског форума одржана су предавања на тему информационих технологија, енергетике, некретнина и медицине. Предавачи су били угледни представници швајцарских и српских компанија и универзитета који су са посетиоцима сајма, студентима, пословним удружењима и појединцима који послују у Швајцарској, имали прилику да размене искуства у наведеним областима и успоставе значајне контакте у циљу даље заједничке сарадње.

Телевизија „TSD“ уживо је преносила догађај.
 


Манифестација ''Као Гуча''

Манифестација ''Као Гуча''

Обавештавамо све грађане да ће се у Цириху, по први пут, од 27. маја до 29. маја 2022. године одржати фестивал ''Као Гуча'' по угледу на традиционални ''Драгачевски сабор трубача'', који је већ препознатљив као Српски бренд.

Генерални конзулат Републике Србије у Цириху подржава фестивал ''Као Гуча'' и позива све грађане да се придруже овој манифестацији, као и да посете штанд Генералног конзулата у циљу упознавања са туристичким и инвестиционим потенцијалима Републике Србије.  
 


Генерални конзул у посети ФМД „Коло“: „Морамо сачувати корене“

Генерални конзул у посети ФМД „Коло“: „Морамо сачувати корене“

Као један од главних циљева током свог мандата генерални конзул РС у Цириху Михајло Шаулић поставио је веће повезивање наших људи који живе у расејању. Остваривање овог плана настављено је посетом Фолклорно музичком друштву „Коло“ у Нојхаузену (Неухаусен).

Након срдачног пријема од стране управе и чланства, уследило је дружење током кога су чланови удружења пренели своја досадашња искуства генералном конзулу који је истакао значај њиховог рада за очување културе и идентитета.

-      Где год се налазили, своје корене морамо чувати јер је то спона која нас све повезује. Стога вам се захваљујем на свему што сте досад урадили за очување традиције, и врата конзулата и моја лично су вам увек отворена за све што можемо помоћи – истакао је генерални конзул Шаулић.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова