| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Адреса

Alfred-Escher-Strasse 4, 8002 Zürich
Schweiz


Google Map / Street View

Радно време Генералног конзулата Републике Србије у Цириху је од 08:00 до 16:00 од понедељка до петка, а средом до 18:00 осим у дане празнике 

Телефони:

+ 41 44 20 20 273

+ 41 44 20 20 274

Факс: + 41 44 20 20 278


Ван радног времена само за ХИТНЕ позиве и

Viber i WhatsApp:

+41 79 403 45 25

 

Е-mail: srb.cons.zurich@mfa.rs

Обавештавамо да Ваше сугестије (похвале и примедбе) можете послати на е-мејл:  sugestije.gradjana@konzulat.ch

 

Званични Twitter налог Министарства спољних послова Републике Србије:

https://twitter.com/MfaSerbia

 

Рад са странкама

Понедељак-Петак: од 08:30 до 13:00, а средом и од 15:00 до 18:00 осим у време празника

Заказивање термина за пасоше се обавља искључиво ОНЛИНЕ .

Обавештавамо вас да је за подношење захтева за израду биометријског пасоша у Генералном конзулату Републике Србије у Цириху неопходно заказивање термина, које се може обавити  УКОЛИКО КЛИКНЕТЕ ОВДЕ, одабиром Шалтер бр. 1  или Шалтер бр. 2 

Оба шалтера пружају могућност одабира жељеног термина - месец, дан и време. Временско трајање термина је 15 минута - за сваку особу која подноси захтев за пасош - пример: ако су потребни термини породици са двоје деце, то је укупно 4 термина на сваких 15 минута.

Уколико имате техничких проблема током онлине заказивања, можете позвати на телефон  +41 44 20 20 285.

Преузимање готових пасоша од 13:00 до 14:00 часова почев од 04.јануара 2022. године - од понедељка до петка, осим средом

 

ПЛАЋАЊЕ ЕС-КАРТИЦАМА (Electronic Cash Karte), Visa и MasterCard.

Обавештавамо грађане да ће се од 01.04.2021. године плаћање свих конзуларних услуга у Конзулату обављати ЕС - картицама, Visa и MasterCard.

У ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛАТ МОГУ УЋИ САМО ЛИЦА СА МАСКОМ.

МОЛИМО ДА ПОШТУЈЕТЕ ДИСТАНЦУ ОД 2 МЕТРА. 

КОВИД-19

УСЛОВИ ЗА УЛАЗАК У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ

УСЛОВИ ЗА УЛАЗАК У ШВАЈЦАРСКУ

 


 
 
 
Генерални Конзул Михајло Шаулић и конзул Сања Стојанац присустовали су 25 дечијој смотри српског фолклора

Генерални Конзул Михајло Шаулић и конзул Сања Стојанац присустовали су 25 дечијој смотри српског фолклора.

Генерални конзул М. Шаулић се обратио присутнима: Драги наши сународници, уметници, чувари традиције и идентитета народа Србије. Велико ми је задовољство што могу да вас данас у оволиком броју поздравим на отварању ове лепе манифестације, Дечије смотре српског фолклора Шваjцарске која се одржава већ 23. Пут. Ова манифестација има два изузетно битна сегмента који је чине посебном.

Први је што показујемо да осим очувања своје културе и наслеђа, умемо да покренемо и нове традиције, на било ком меридијану се налазили. Оно што сте ви постигли превазилази границе земаља и упознаје са нашом културом друге народе широм света. Други сегмент јесте тај што оваквим догађајима покрећемо, мотивишемо и васпитавамо у духу народног наслеђа оно најлепше и највредније што имамо, нашу децу. Од самог доласка на чело конзулата истицао сам да речи нашег председника Александра Вучића да заједно можемо све морају да нам буду правило којим се водимо, јер само тако идемо напред. Међу првима који су ми се у томе придружили и подржали ме била су управо културно уметничка друштва. Најбољи показатељ докле смо у томе дошли је овај дан, у ком видимо колико заједно можемо постићи.

А поносан сам и срећан што знам, видевши оне који ће нас наследити, да ће ова идеја живети још дуго. Због свега тога, честитам вам и желим да оваква окупљања трају још дуго, и да их убудуће буде још више. Министарство, конзулат и ја лично ћемо вам у томе пружити сву могућу подршку.

Живела Србија!

 


ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРЕДЛОГА ЗА ДОДЕЛУ НАЦИОНАЛНИХ ПРИЗНАЊА ЗА ИЗУЗЕТАН ДОПРИНОС, РЕЗУЛТАТЕ И ЗАСЛУГЕ У ОБЛАСТИ ОСТВАРИВАЊА САРАДЊЕ И ЈАЧАЊА ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ, КАО И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ

Обавештавамо да је министар спољних послова Ивица Дачић, донео одлуку број 361/30-2022/01, дана 16. новембра 2022. године, којом се расписује јавни позив за подношење предлога за доделу националних признања за изузетан допринос, резултате и заслуге у области остваривања сарадње и јачања веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону.

Увид у расписани јавни позив може се извршити на следећим линковима:

https://www.mfa.gov.rs/

https://www.dijaspora.gov.rs/lat/uprava-za-dijasporu-konkursi/


Генерални конзул Михајло Шаулић присуствовао су јубилеју поводом 15 година постојања АНИ Абрашевић ЦХ

Генерални конзул Михајло Шаулић и конзул Сања Стојанац присуствовали су јубилеју поводом 15 година постојања АНИ Абрашевић ЦХ.

Све похвале председнику Ненаду Миленковићу, као и целој управи Абрашевић ЦХ.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова