| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Адреса
Alfred-Escher-Strasse 4
8002 Zürich
Schweiz
Google Map / Street View

Телефони:
+ 41 44 20 20 273, + 41 44 20 20 274
Факс: + 41 44 20 20 278
само за хитне позиве: + 41 44 20 20 289

Е-mail: info@konzulat.ch

 

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ


Због техничких проблема није могуће преузимање урађених пасоша у Конзулату. Када квар буде отклоњен, обавештење о томе биће постављено на сајту нашег Конзулата. Хвала на разумевању.

 

У ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛАТ МОГУ УЋИ САМО ЛИЦА СА МАСКОМ.

МОЛИМО ДА ПОШТУЈЕТЕ ДИСТАНЦУ ОД 2 МЕТРА.

 

Рад са странкама*

Понедељак-петак: 08:30 - 13:00, а средом и од 15:00 до 18:00
 

*осим у време празника

ПЛАЋАЊЕ ЕC-KАРТИЦАМА (Electronic Cash Karte)

Обавештавамо грађане да ће се од 01.04.2021. године плаћање свих конзуларних услуга у Конзулату обављати искључиво ЕC - картицама (плаћање кредитном картицом није могуће).

Заказивање термина за пасоше
Обавештавамо вас да је за подношење захтева за израду биометријског пасоша у Генералном конзулату Републике Србије у Цириху неопходно  претходно заказивање термина.

Заказивање се врши сваким радним даном, од понедељка до петка (осим среде), у периоду од 14 до 15.30 часова на
телефон  + 41(0) 44 202 02 85.

 

КОРОНА ВИРУС:


Kовид 19 - услови за улазак у Републику Србију

 

ШВАЈЦАРСКА ОДОБРИЛА ТУРИСТИЧКИ УЛАЗАК ПУТНИЦИМА ИЗ СРБИЈЕ
од 26. јуна 2021. године

      Савезно веће Швајцарске (Влада) донело је одлуку о релаксирању услова уласка у Швајцарску у оквиру наредне фазе откључавања, која је на снази од 26. јуна 2021. године.

       Према овој одлуци држављанима Р. Србије (који путују из Србије) дозвољен је туристички улазак у Швајцарску авионом уколико су у претходних шест месеци:
- преболели корона вирус и о томе поседују потврду (11 дан од дана издавања позитивног PCR теста мора бити у последњих шест месеци);
- вакцинисани неком од вакцина које је одобрила Швајцарска („Pfizer/BioNTech“, „Moderna“, „Johnson&Johnson“), Европска агенција за лекове – ЕМА (+ „AstraZeneca“) и/или се налази на „WHO’s Emergency Use Listing“ (+ „Sinopharm“) и о томе поседују потврду.

         Грађани који нису прележали корона вирус и нису вакцинисани неком од горе наведених вакцина, а долазе авионом, морају имати негативан PCR тест или антиген брзи тест (Antigen-Schnelltest) и попунити формулар за улазак у Швајцарску (Entry form) https://swissplf.admin.ch/home.

       Путници који користе аутобус или воз за улазак у Швајцарску морају попунити формулар за улазак (Entry form) https://swissplf.admin.ch/home.

        За све категорије наших држављана који из Србије у Швајцарску долазе аутомобилом нема посебних предуслова за улазак, дакле није потребан негативан PCR тест, нити попуњен формулар.

       Наведено важи и за Кнежевину Лихтенштајн.


За више информација Вам стоје на располагању интернет странице

Савезне службе за јавно здравље

https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html

и Савезног секретаријата за миграције у Берну.

www.sem.admin.ch/sem/de/home/sem/aktuell/faq-einreiseverweigerung.html#-954761667

 

 


 
 
 
Одлука о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре – подршка оснивању нових школа и одељења допунске наставе српског језика у дијаспори

Обавештавамо да је донета Одлука о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре – подршка оснивању нових школа и одељења допунске наставе српског језика у дијаспори, број 326-16/30-2021/01 од 15. септембра 2021. године, а по конкурсу који је био отворен од 22. јула до 06. августа о.г. Увид у донету одлуку можете извршити на званичном интернет сајту Министарства спољних послова и Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону: www.mfa.rs i www.dijaspora.gov.rs


Обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе

15.09.2021.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас централној манифестацији посвећеној обележавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе на Савском тргу.

"Ваша Светости,поштовани члане председништва Босне и Херцеговине господине Додик, уважена председнице Републике Српске госпођо Цвијановић, уважени председниче Народне скупштине Републике Србије господине Дачићу, уважена председнице Владе Републике Србије госпођо Брнабић, Ваше екселенције, часни оци, драги пријатељи,
 

Oпширније...
Обележавање Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја“

05. август 2021. године

Председник Репулике Србије Александар Вучић присуствовао је обележавању Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у оружаној акцији „Олуја“ и поручио да Србија памти!

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова